Case 6 STU Toldbod Skole Svendborg

Case 6 STU Toldbod Skole Svendborg

MILIFE giver en fælles pædagogisk tilgang og referenceramme i medarbejdergruppen 

Hos STU på Toldbodhus skole , der er en del af AOF Center Fyn, har de længe ønsket en fælles metode og tilgang til at hjælpe de unge, som har behov for en anden måde at lære på.

Dels er de unges behov meget forskellige, dels har medarbejderne også meget forskellige baggrunde. Der er lærere, socialrådgivere, kunsthåndværkere og akademikere, som alle skal kunne yde undervisning og vejledning.

 

Fælles læringsplatform for alle

De kan se, at MILIFE kan give dem den ønskede, fælles læringsplatform at arbejde ud fra, og medarbejderne lærer at planlægge og tilpasse deres undervisning på en anderledes måde.

 

Man får et vigtigt didaktisk redskab med

’Det er netop her, vi synes MILIFE passer så godt’, fortæller Maria Delgardo, AOF Center Fyn. Hun er selv underviser, vejleder, koordinator og har netop gennemført KEND DIG SELV grunduddannelsen.

’Jeg er ikke selv underviser uddannet, men har undervist i 10 år. Jeg har altid manglet et didaktisk redskab, der kan gøre mig til en bedre formidler. Allerede på 2. dagen på uddannelsen har jeg fået rigtigt meget ud af det og kan se nogle fokuspunkter til at tilrettelægge undervisningen. Jeg glæder mig til, at mine andre kollegaer også kommer på KEND DIG SELV, så vi kan sparre med hinanden og få en fælles referenceramme. Planen er, at alle medarbejdere med tid skal have uddannelsen.’

STU er en 3-årig ungdomsuddannelse, som er særligt tilrettelagt til unge, som ikke passer ind på en almindelig uddannelse. Uddannelsesplanen har 3 fokuspunkter:

      • den personlige del
      • den sociale del 
      • den faglige del