fbpx
Søg
Close this search box.

Nye forbedrede udgaver

To af vores profiler er udkommet i nye og forbedrede udgaver.

1. Konflikthåndteringsprofil

Med KONFLIKTHÅNDTERINGSPROFILEN lærer eleverne, hvilken eller hvilke konfliktstil(e) de oftest bruger, og dermed får de også mulighed for bevidst at vælge andre – og måske bedre konfliktstile.

Konflikthåndteringsprofilen er et godt pædagogisk værktøj til at igangsætte en proces om elevernes måde at håndtere deres konflikter i klassen, og hvordan de kan udvikle sig. Benyt gerne Konflikthåndteringsprofilen sammen med de forskellige konfliktplakater, der styrker forståelsen og gør det lettere at tale om og løse konflikterne.  Plakaterne kan købes her: https://milife.dk/vare-kategori/plakater/konflikthaandtering/

Vi har bl.a. tilført mere udførlige beskrivelser af de fem konfliktstile, der er symboliseret af fem forskellige dyr (Hajen, Pandaen, Uglen, Ræven og Skildpadden) for at gøre det lettere at se og huske forskellene og skabe et fælles sprog, som du og eleverne kan bruge, når I taler om deres konflikter og konfliktstile.

2. Personlig og social kompetenceprofil

Med PERSONLIG OG SOCIAL KOMPETENCEPROFIL får undervisningen i følelsesmæssig intelligens (FI)  og kommunikation nogle knager, som teorierne kan hænges op på.

Eleverne får et nyt ordforråd og en fælles referenceramme, der kan bruges til at italesætte mange ting som fx den enkelte elev selvopfattelse og adfærd, men også gruppens eller klassens trivsel. Profilen er en metode til at øge selvindsigten og kan bruges til at eleverne får indblik i:

  • deres nuværende niveau i de fire kompetenceområder i følelsesmæssig intelligens.
  • nogle af deres styrker og svagheder i deres adfærd overfor andre personer.
  • hvor de kan sætte ind for at udvikle og forbedre deres personlige og sociale kompetencer (som er ret afgørende parametre for uddannelsesparatheden).

Udover at arbejde med denne profil, kan du bl.a. hente inspiration til, hvordan eleverne videreudvikler deres følelsesmæssige intelligens i MiLife-bøgerne DIG OG ANDRE og KEND DIG SELV samt i de forskellige flotte plakater, der også omfatter Giraf og Ulvesprog. Plakaterne kan købes her: https://milife.dk/vare-kategori/plakater/foelelser-og-relationer/

Profilen er bl.a. opdateret med nye beskrivelser og definitioner, ligesom vi har revideret diagrammet, der illustrerer den enkelte kompetenceprofil.

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife