fbpx
Søg
Close this search box.

Hvad indeholder abonnementet HVEM ER JEG?

Vi giver dig herunder nogle små eksempler på de øvelser, der også  er i abonnementet. Som også indeholder forskellige  kort, spil, lege og aktiviteter som lærer børnene noget om mindset, vaner, venskaber, karakterstyrker, giraf- og ulvesprog, konfliktløsning m.m. Øvelser har en kort introduktion til underviseren og handouts til eleverne, som de skal arbejde med. De eksempler vi har valgt ud er fra temaet: Din hjerne

 

Hjernen og hjernelabyrinten

Din hjerne er en lille del af din krop, men den kan udføre flere job end den mest kraftfulde computer, der nogensinde er lavet. Din hjerne hjælper dig med at se og høre, lugte og smage, huske, hvordan du tæller og genkender gaderne på din vej hjem. Din hjerne er ansvarlig for at holde din vejrtrækning og hjertet banker. Din hjerne bestemmer endda, om du vil være glad eller trist, flot, dårlig eller velopdragen.

Forskellige dele i hjernen gør forskellige ting. Nogle dele hjælper dig med at lære og huske, nogle hjælper dig med at løse problemer og tage beslutninger. Nogle hjælper dig med balance eller bevægelse af dine hænder, arme og ben. Din hjerne gør alle disse ting for dig og mange flere. Det lyder let, men det er det ikke. Din hjerne arbejder meget hårdt hele tiden. Din hjerne er fantastisk!  Begynd fra START nedenfor og følg stierne gennem rynker i hjernen til SLUT.

Dit nervesystem

Linjerne i drengen til højre viser hans nervesystem. Nervesystemet er som en motorvej gennem kroppen, der består af neuroner eller nerveceller. Disse neuroner overfører signaler. Hvis du rører ved noget varmt, sender neuronerne en besked fra din hånd til din hjerne. Når signalet når hjernen, sender den beskeden tilbage for at du flytter din hånd.

  1. FARV rygmarven gul. Rygmarven er et kabel, der går fra hjernestammen til korsryggen og bærer beskeder til og fra hjernen.
  2. Lad som om drengen har rørt noget varmt. Med en rød farveblyant FORFØLGER DU, hvor beskeden sendes fra hånden til hjernen langs nerverne og gennem rygmarven. Spor nu beskeden tilbage fra hjernen, der fortæller hånden at den skal bevæge sig. Av!
  3. Lad som om pigen er bidt af et bi på knæet. Med en blå farveblyant FØLG meddelelsen som er sendt fra knæet til hjernen langs nerverne. Følg nu beskeden tilbage fra hjernen, der fortæller hånden at den skal skubbe bien væk.
  4. Lad som om pigen træder i noget sand, og det er mellem hendes tæer. Med en grøn farveblyant FORFØLGER du, hvilken vej beskeden sendes fra tæerne til hjernen langs nerverne. Følg nu beskeden tilbage fra hjernen, der fortæller tæerne at vrikke. Ah-h-h!

Klik her for at downloade en print-version at tegningen.

Sådan hjælper du din seksårige med at opbygge sunde forhold

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife