fbpx
Søg
Close this search box.

At være en del af MiLife fællesskabet giver tryghed

Bliv inspireret af andres udfordringer, erfaringer og succeser

Det er vigtigt for os at videregive nogle af de mange inspirerende erfaringer og gode cases fra forskellige skoler, hvor initiativrige undervisere og ledere har arbejdet i praksis med at undervise og facilitere personlig og social kompetenceudvikling. Det ved vi, at mange sætter stor pris på. 

For et kendetegn ved MiLife er, at kompetencerne og materialerne bringes i spil og anvendes på forskellige måder efter, hvad der kan lade sig gøre i de konkrete sammenhænge. Et andet kendetegn er begejstringen over koncepterne, som både undervisere og eleverne giver udtryk for landet over – en begejstring vi gerne giver videre. 

Et tredje kendetegn er lysten og viljen hos MiLife praktikerne til at videndele og lade sig inspirere af hinandens udfordringer, erfaringer og succeser, og vi vil løbende bringe nye cases med praksiseksempler.

Praksis og cases indskolingen

Mange små elever trives godt og klarer sig også fagligt godt. Men det er et kendt problem, at langt flere elever end før har kropslig uro og ikke kan sidde stille. De er kronisk trætte, ender ofte i ­konflikter, har svært ved at fordybe og koncentrere sig, forstår ikke andre børn og er udfordret emotionelt og relationelt. De føler sig misforstået, bliver let overstimuleret og er grænsesøgende. 

Med konceptet HVEM ER JEG lærer og øver eleverne personlige og sociale kompetencer, der imødegår deres udfordringer, styrker deres identitet og deres relationer til de andre børn i klassen.

Se MiLife cases for indskolingen ➜

Praksis og cases mellemtrin

I 4.-6. klasse bliver eleverne i stigende grad bevidste om sig selv, de andre, deres indbyrdes relationer og forholdet til lærerne. Selv om de stadig er små, gennemløber eleverne en stor fysisk, personlig og social udvikling, hvor deres selvfølelse, selvværd og samarbejdet med andre kan blive udfordret. Sociale medier overtager en stor del af deres liv, og det er i forvejen kritiske og formative år. 

Her skal fællesskabet og trivslen styrkes, og eleverne har brug for at lære et sprog og værktøjer til at beskrive og regulere deres følelser og adfærd.

Se MiLife cases for mellemtrin ➜

Praksis og cases udskolingen og ungdomsskoler

MiLife har siden 2014 haft et tæt samarbejde med ungdomsskoler over hele landet, og gennem årene har flere hundrede pædagoger og lærere været på flere MiLife uddannelser og kurser. Både for at udvikle deres egen kultur og kunne anvende kompetencerne i klubberne, men primært for at kunne undervise skoleeleverne i 7.-10. klasse i MiLife direkte på skolerne. 

Et stigende antal skoler og UU-centre benytter sig af dette tilbud med et stort udbytte for de unge elever. For dem fylder uddannelsesparathedsvurderingen  naturligvis meget, og derfor er karrierelæringen også en væsentlig element på disse klassetrin.

Se MiLife cases for udskolingen og ungdomsskoler ➜

Praksis og cases Unge Uddannelser

Efter grundskolen skal de unge helst videre i en eller anden form for ungdomsuddannelse. Men mange unge har personlige, so­ciale og/eller psykiske udfordringer og er for sårbare til at gennemføre et almindeligt uddannelses­forløb.

Adskillige er i risiko for ikke at blive en del af arbejdsmarkedet, og der er behov for indsatser som STU (Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse) eller FGU (Forberedende Grunduddannelse) for at blive klar til en erhvervsuddannelse, gymnasial uddannelse eller til at få et arbejde. MiLife har også vist sin store værdi i disse sammenhænge.

Se MiLife cases for Unge Uddannelser ➜

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife