fbpx
Søg
Close this search box.

Du kan ikke undervise på samme måde i dag, som du gjorde i går for at forberede eleverne til i morgen

– John Dewey

International forskning

Gennem de sidste 30-40 år har vi fokuseret på at søge den fremmeste viden inden for vores arbejdsområde med en særlig interesse i at finde den viden og de kompetencer, der kan lære mennesker at udvikle deres fulde potentiale. Det har bragt os i kontakt med mange af tidens bedste teoretikere og praktikere. Vi har besøgt og etableret kontakt med universiteter, uddannelsesinstitutioner og deltaget i centrale, internationale konferencer rundt om i verden. Nu har vi først og fremmest fokus på socio-emotionel læring.

Vi vil løbende supplere med nye artikler om anerkendte, internationale resultater, vi støder på i relation til international forskning indenfor socio-emotionel læring, læringsstrategier, projektbaseret læring, 21. århundredes færdigheder samt inden for neuroscience, neuropsykologi og neuropædagogik.  Det er ikke altid, vi er helt enige i tolkningen, resultaterne og specielt anvendelsen af den forskning, der finder sted på tværs af de tre videnskabelige discipliner, men det er nødvendigt at være åben overfor de mange nye indsigter og muligheder, disse resultater giver os.  

SOCIO-EMOTIONEL læring (SEL) fører til bedre resultater og forbedret adfærd

SEL-interventioner, der adresserer de fire kernekompetencer i socio-emotionel (SEL) modellen til udvikling af følelsesmæssig intelligens, øger elevernes faglige præstationer med 11 procentpoint, sammenlignet med elever, der ikke deltog i sådanne SEL-programmer. Elever, der deltager i SEL-programmer, viste også forbedret adfærd i klasseværelset, en øget evne til at håndtere stress og depression og bedre holdninger til sig selv, andre og skolen. Virkningen er langsigtet og global og forskningsresultater viser at undervisnings i social-emotionel læring kan have en positiv indvirkning op til 18 år senere på det faglige plan, adfærdsproblemer, følelsesmæssig usikkerhed og misbrug. 

Læs metaanalysen i 2017 af 82 forskningsundersøgelser, der involverer 100.000 studerende over hele verden.

Her kan du læse et resume.

Kan hjælpe med at reducere fattigdom og forbedre den økonomiske mobilitet

Udvikling af socio-emotionelle kompetencer er kritisk for den langsigtede succes for alle eleverne og for samfundsøkonomien. En rapport fra 2015 anbefaler flere trin for at opskalere evidensbaserede SEL-programmer af høj kvalitet som en kernekomponent i børns uddannelse. 

Læs rapporten fra American Enterprise Institute og Brookings Institution.

FORBEDRER LIVSTIDS­RESULTATER

Der er statistisk signifikante sammenhænge mellem sociale og emotionelle færdigheder i børnehaven og centrale resultater for unge voksne år senere. SEL mindskede sandsynligheden for at bo i eller være på en venteliste for offentlige boliger, modtage offentlig bistand, have noget engagement med politiet før voksenlivet og nogensinde at blive anbragt på en institution. 

Læs den nationale undersøgelse fra 2015, der blev offentliggjort i American Journal of Public Health.

Fra unge mennesker

De ser fordelene ved at gå på skoler, der understøtter SEL. Men de fleste nuværende og nyere gymnasieelever ­mener, at deres skoler kunne have gjort det bedre.

Læs 2018-rapporten.

Læs pressemeddelelsen.

Fra skoleledere

De siger, at SEL er vigtigt, men ønsker mere vejledning, træning og støtte. Topprioriteter: mere uddannelse for lærere og større adgang til forskningsbaserede strategier for udvikling af SEL hos studerende.

Læs 2019-opdateringen til rapporten (exec-resumé).

Læs 2017-rapporten (exec-resumé).

Fra undervisere

En undersøgelse blandt 762 undervisere fra 15 lande foretaget af The Economist Intelligence Unit fandt, at 80% af underviserne mener positive følelser er kritiske for akademisk succes, emotionel velvære er afgørende for at udvikle grundlæggende læsefærdigheder og kommunikationsevner.

Læs undersøgelsen.

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife