fbpx
Søg
Close this search box.

At uddanne hjernen uden også at uddanne hjertet er ingen uddannelse

– Aristoteles

Teori

Teoriafsnittet henvender sig til alle med interesse indenfor disse områder – men i særlig grad til alle de lærere, vejledere, facilitatorer og ledere, der arbejder med MiLife, fordi vi mener, det er vigtigt at være teoretisk velfunderet i dette arbejde. 

Vi er selv meget optaget af løbende at videreuddanne os, og gennem årene har vi gennemført uddannelse og træning med inspirerende personer som Thomas Gordon, Nathaniel Branden, Steven R. Covey, Martin Seligman, David Cooperrider, Richard Bandler og John Grinder, Georgi Lozanov, Thomas Crum, Ned Herrmann, Robert Dilts, Jack Canfield, Steve and Conniera Andreas, Sue Knight, Simon Kirchenbaum, Sid Simon, Joel Goodman, Tony Robbins og mange flere. Disse centrale personer har sammen med en omfattende research, vores egne erfaringer med coaching, facilitering, undervisning og træning af 50.000+ personer i Danmark og mange andre lande samt egne bogudgivelser dannet afsæt for MILIFE konceptet. 

MiLife koncepterne bygger altså på et omfattende teoriapparat og forskellige forskeres research indenfor blandt andet neuroscience, neuropsykologi og neuropædagogik, og vi har stor respekt for kompleksiteten i den enkelte teori. Samtidig vil vi gerne gøre dette tilgængeligt og tidsmæssigt overkommeligt. Så her bidrager vi med en kort, basal indsigt i de vigtigste teorier og modeller, der er anvendt i MiLife konceptet, og hvad vigtigere er, med praktiske oplæg til, hvordan disse kan og bliver omsat i praksis. Men for de, der ønsker at fordybe sig yderligere, henviser vi med links til flere interessante forskningsartikler og bøger.

Teorier og personer

Her præsenterer vi en lang række af de teoretikere, deres teorier og metoder, der har præget vores arbejde gennem tiden. Vi står i stor gæld til dem og deres store arbejde.

Vi skal langt tilbage i tiden for at finde de første store tænkere, men vi ønsker løbende at opdatere denne liste af centrale personer. Det er samtidig vores ønske på sigt at vise sammenhænge mellem de ældre filosoffer og deres tænkning til de teorier og metoder, som vi har fokus på i det 21. århundrede.

Ud for hver teoretiker og teori er det kort noteret, hvordan denne har inspireret vores arbejde og MiLife læringsrummet. Samtidig henviser vi til de teorier, der er knyttet til bestemte kompetencer, så MiLife underviserne kan begynde at se sammenhænge, men også fordybe sig og læse mere om teorierne. Desuden har vi udarbejdet en liste over alle de teoretikere, som vi til dato har fået med, således at de står i alfabetisk orden og dermed er lettere at finde. 

Vi ønsker dig god læsning og inspiration.

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife