fbpx
Søg
Close this search box.

Undervisningen i personlige og sociale kompetencer gør en forskel for alle elever

MiLife i pressen

Projektbaseret læring - skaber mening for eleverne

Politiken · maj 2021

Citater fra artiklen:

Når læring tager afsæt i autentiske problemer, der er valgt og skal løses af eleverne, medfører det en langt større sandsynlighed for, at disse engagerer sig i dybere læring, der inspirerer dem og giver dem en positiv oplevelse af, at det er sjovt og nyttigt at lære hele livet. Eleverne skal være motiverede og kompetente for at ville og kunne komme videre i uddannelse og i job.

Eleverne får kvalifikationer, der er værdifulde på dagens arbejdsplads og videre frem i livet, såsom hvordan man kan tage initiativ, arbejde ansvarligt, løse problemer, samarbejde i teams og kommunikere ideer videre til andre.

Læs hele artiklen her.

Socio- emotionel læring – bør være fundament i den nye læreruddannelse

Politiken ·  februar 2021

Citater fra artiklen:

her kommer citat

Trivsel og fællesskabet skal styrkes efter pandemien

Fyens Stiftstidende · 15. februar 2021

Citater fra artiklen:

Unge føler  sig ensomme under corona, og det giver en del at arbejde med i eftertiden af pandemien. Forskningsprojektet HOPE fra Aarhus Universitet viser, at 40 procent unge i alderen 18-34 år føler sig ensomme under coronapandemien. Og det er ikke noget, man skal tage let på’, mener Kristian Bæk Nielsen, der underviser i MiLife i Faaborg-Midtfyn kommune.’Den ensomhed kommer  i stigende grad med, at de unge er hjemme og ikke har nogen, de kan danne sin identitet med. Der ligger et kæmpe stykke arbejde foran os’, forklarer han. ’Det handler om, at man lærer så meget nyt, fra man er 15, til man er 23. Man lærer noget nyt om sig selv, nyt om livet og nyt om andre. Og det er svært bag en computer.’

 En af eleverne siger om situationen: ’Selvom [jeg ] har været glad for forløbet hos MiLife, har det også været sværere på grund af corona. Størstedelen af undervisningen har foregået online, og det gør det lidt mere vanskeligt’. Hun kan for eksempel ikke trøste og kramme en fra holdet, hvis personen skulle blive ked af det. Men hun tænker alligevel positivt. ’Det negative gør ikke noget godt for en’, siger hun. Jeg bruger det, jeg har lært om mindset’.

Læs hele artiklen her.

Horsens viser vejen mod bedre læring

Politiken · 19. februar 2018

Citater fra artiklen:

Og konceptet udmærker sig også ved at kunne dokumentere den sociale læring. ”I dag er det som uddannelsesinstitution vigtig at kunne dokumentere udviklingen i alt, hvad der undervises i, og med de her redskaber bliver den proces mere håndgribelig – den bliver sat i system”, siger Helle Balleby.

KUU i Horsens er en ud af i alt 20 KUU-centre fordelt over hele landet, og det er et af de få centre, der har dedikeret sig til MiLife-konceptet. Ud af de elever, der hvert år starter på centret, er kun 12 % faldet fra, når det toårige forløb er slut, mens landsgennemsnittet ligger på 32 %. Det gør centret til det center i landet med den næstmindste frafaldsprocent, samtidig med at centret har maksimalt optag, og denne succes tilskrives det koncept, som de har valgt at implementere, siger Helle Balleby.

Læs hele artiklen her.

Bliv til nogen, når du bliver til noget

Randers Amtsavis · 30. oktober 2014

Citater fra artiklen:

 MiLife kan gå ind i skolen som et almindeligt fag på linie med dansk og matematik, siger Finn Sørensen. Der er vi dog ikke endnu. Først skal vi have afprøvet faget og materialerne. Det gør vi lige nu ved at undervise på forskellige måder: Som enkelte dage, som en temauge ­ eller som ugentlige timer over et helt skoleår. Ganske enkelt for at finde ud af, hvad der virker bedst, siger han. 

Det har været anderledes og det har været fedt. Vi har fået udfordret nogle af vores grænser, vi har lært at tænke mere positivt og vi har lært at jonglere! Jeg er sikker på, at hele vores klasse gerne vil fortsætte […]

Læs hele artiklen her.

Unge får bevis på personlige kompetencer

Aars Avis · 18. februar 2015

Citater fra artiklen:

Forleden afsluttede Rebild Ungdomsskole et længere kursusforløb i personlig kompetenceudvikling for unge i 7. KS. på Sortebakkeskolen i Nørager, og det ved stolthed og gejst, at de unge modtog kursusbeviser på deres nyerhvervede kompetencer. 

Læs hele artiklen her.

Kend dig selv, og bliv klædt godt på til livet!

Ungdomsskolen #6

Citater fra artiklen:

Forleden afsluttede Rebild Ungdomsskole et længere kursusforløb i personlig kompetenceudvikling for unge i 7. KS. på Sortebakkeskolen i Nørager, og det ved stotlthed og gejst, at de unge modtog kursusbeviser på deres nyerhervede­ ­kompetencer. 

Her lærer man om sig selv - og om de andre

Horsens Folkeblad

Citater fra artiklen:

Nicoline Watson og veninderne i 8. klasse på Gedved Skole var ikke i tvivl om, at de skulle vælge MiLife, da de fik præsenteret faget. – Vi snakker om alt muligt. De første gange sagde man ikke ret meget, men nu snakker vi om alt, supplerer Emilia Piasecka, der også går i 8. klasse. Også Sofie Olivia Jørgensen er glad for faget. – Jeg tror, man får mere selvtillid af at snakke om tingene, siger hun.

Video af Poul Due Jensen Fond

I forbindelse med udgivelsen af Poul Due Jensen Fonds årsrapport fra 2016, udarbejdede fonden en video om MiLife.

Det tager tid at få resultaterne af effektmåling og skabe den ønskede evidens og dokumentation af effekten, men Randers ungdomsskole igangsatte allerede i 2015 en uvildig effektmåling foranlediget af Poul Due Jensen Fond (Grundfos), som led i deres økonomiske støtte til ungdomsskolen og MiLife. De første rapporter blev udgivet i juni 2016. 

Camp med nye læringsrum

Horsens MILIFE Camp

Elever på Sortebakkeskolen i Nørager klædes på til livet

Vesthimmerlands Avis

Et godt samarbejde skaber en fantastisk uddannelse

Ungdomsskolen #5 Randers Kommune

MiLife – kend dig selv!

Midthimmerlands Folkeblad

23. februar 2016

MILIFE rykker ind på Gedved skole

Horsens Folkeblad

Nyt projekt skal give unge selvtilliden tilbage

Vestermarken

Ungdoms- og-folkeskoler gør unge parate

Randers Folkeblad

Civicas naboskabspulje giver 25.000 kroner til Odense-drenge med visioner for deres boligområde

Pressemeddelse fra Odense Kommune

13. nov. 2019

Drenge får 25.000 kr. til at forskønne deres boligområde

Odense24

19. nov. 2019

Linjeskolens lærere skifter taktik

amtsavisen.dk/oestjylland

7. juli 2020

Succesfuldt ungetilbud giver selvtillid: – Nu tør jeg se andre i øjnene

Fyens Stiftstidende

19 juli 2020

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife