fbpx
Søg
Close this search box.

Personlig succes afhænger i sidste ende af stærke, veludviklede personlige og relationelle kompetencer

HER ER JEG er socio-emotionel læring til eleverne på mellemtrinnet og unge med særlige behov

Til alle lærere og pædagoger tilbyder vi et kursus i anvendelsen af undervisningsmaterialerne til HER ER JEG. På kurset introduceres deltagerne til didaktikken, teorierne og metoderne, der ligger til grund for undervisningsmaterialet, og de får mulighed for selv få afprøve udvalgte øvelser, opgaver, Brain Breaks og energizers.

Det er ikke et krav, at man gennemfører kurset for at anvende undervisningsmaterialerne, men vi anbefaler det stærkt.

HER ER JEG fortsætter i overbygningen med undervisningsmaterialerne og koncepterne KEND DIG SELV og DIG OG ANDRE. De indeholder opgaver og aktiviteter, hvor eleverne kan genkende temaerne, men arbejder med dem på et højere niveau og med en større kompleksitet. 

HER ER JEG

HER ER JEG er navnet på undervisningsmaterialerne til eleverne i 4.-6. klasse, som også kan anvendes til unge med særlige behov. 

Arbejdsbogen til eleverne indeholder seks forskellige personlige og sociale kompetencer, hvor de lærer et vigtigt ordforråd til at kunne beskrive sig selv, deres følelser og deres relationer til kammerater. lærere og familien. 

Eleverne arbejder med deres mindset, følelser og deres kommunikation. Men gennem hele materialet er der et særligt fokus på, at eleverne kan omsætte deres nye viden til at kunne tage ansvar for at bidrage aktivt til stærke fællesskaber gennem udvikling af positive relationer og venskaber.

De 6 indholdstemaer i elevernes Arbejdsbog er beskrevet i følgende afsnit:

Afsnit 1: HER ER JEG – og mine vaner, min komfortzone og mit mindset
Afsnit 2: HER ER JEG – og mine styrker og mine værdier
Afsnit 3: HER ER JEG – og min kommunikation og mit kropssprog
Afsnit 4: HER ER JEG – og mine følelser
Afsnit 5: HER ER JEG – og min konflikthåndtering
Afsnit 6: HER ER JEG – og mine relationer og venner

Materialerne lægger op til en stærkt involverende undervisningsform, der veksler mellem korte lærerstyrede oplæg, en masse praktiske opgaver og øvelser med muligheder for dialog og refleksion. 

Dertil har læreren adgang til 100 små, sjove og hurtige Brain Break øvelser, der giver bevægelse og pauser i undervisningen. Variation og aktivitet er centrale elementer for elevernes motivation og interesse for at lære.og tilegne sig ny viden.

Hvad lærer eleverne? 

Alle ved, hvordan klassens indbyrdes relationer påvirker det faglige niveau. Jo højere trivsel, jo større muligheder er der for at forbedre alle elevernes faglige læring og præstationer. At forbedre relationerne er også den enkelte elevs medansvar.

I HER ER JEG arbejder eleverne med kompetencer, der giver dem en større selvindsigt og udvikler deres forståelse for andre og dermed deres færdigheder i at være sammen med andre. De udvikler sig fra bare at gøre noget til først at tænke over, hvad de vil gøre. Det giver eleverne en større eftertænksomhed og konsekvensforståelse. 

De opnår stort kendskab til egne følelser og eget kropssprog og erfarer, at de har lettere ved at forstå andre og at kommunikere hensigtsmæssigt og samarbejde med andre – for på den måde at bidrage positivt til egen og klassens trivsel. 

Eleverne oparbejder selvbevidstheden om deres egen rolle i fællesskabet gennem øvelserne og aktiviteterne og de efterfølgende refleksioner. De lærer at danne gode relationer og får redskaber til hensigtsmæssigt at kunne håndtere deres uenigheder og konflikter. Derudover lærer eleverne at sætte mål og evaluere egen arbejdsindsats.

Sådan kommer du på kursus i Her er jeg

Deltagerne får alle disse inspirerende og gennemarbejdede undervisningsmaterialer på tre-dages kurset HER ER JEG.

Har du brug for hjælp?

Har du spørgsmål til HER ER JEG konceptet eller kurset eller er i tvivl, om det er relevant for jeres kommune eller skole. Så book et opkald fra os, hvor vi meget gerne svarer på dine spørgsmål og hjælper med at afklare, om MILIFE koncepterne kan hjælpe jer. Det er ganske uforpligtende.

Det siger tidligere elever

Jeg lærte at bruge min hjerne på en ny måde. Jeg har lært at sætte ord og følelser på ting, jeg gør, uden at vide det.
Pernille
UngOdense
Jeg hedder Rasmus Nielsen, jeg er 12 år og går på Egtved Skole i 6. klasse. Jeg er på MILIFE, for så lærer man en masse om sig selv og hvad man er god til og styrker og sådan noget. Og så kan man bruge det til at se anderledes på tingene.
Rasmus
Egtved Skole
MILIFE byder ind med faciliterende forløb, hvor alle i rummet kommer i udvikling og får redskaber til at facilitere praksis med de unge.
Nurhayat
UngOdense
Trivsel og læringskulturen afhænger af relationerne i klassen

Klassen er et vigtigt socialt fællesskab, som kræver fortsat ­vedligeholdelse og en bevidst indsats fra såvel lærere som ­eleverne selv. Elevernes indbyrdes relationer spiller en stor rolle for ­undervisningen, frikvartererne og elevernes generelle lyst til at gå…

13 måder at fremme et udviklende mindset i klasseværelset

Hvordan lærere kan bidrage til at skabe mentalt stærke og aktive elever, der gerne vil og tør arbejde med sværere opgaver, og som opnår positive erfaringer med at lære. Psykologisk sikkerhed indgår også i lærernes og pædagogernes indsats for at fremme…  

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife