fbpx
Søg
Close this search box.

Det svære er at forstå processerne, der udvikler sig i barnets hjerne og finde måder, vi kan tilskynde til denne udvikling 

 – Sara Baker

Personlige og sociale forudsætninger for uddannelses­parathed

I 8. klasse og i 9. eller 10. klasse vurderes alle elevers uddannelsesparathed af skolen i forhold til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse. Eleverne vurderes på faglige, personlige forudsætninger (selvstændighed, motivation, ansvarlighed, mødestabilitet og valgparathed) og sociale forudsætninger (samarbejdsevne, respekt og tolerance) samt praksisfaglige forudsætninger, hvoraf kun de tre første kriterier påvirker vurderingen.

Men for to ud af de tre kriterier skal eleverne (og deres familier) selv finde ud af, hvordan de kommer til at opfylde disse, hvis vurderingen viser, at de ikke lever op til kravene. For mange elevers vedkommende har udfordringerne utvivlsomt været under opsejling i længere tid, men pludseligt overlades de selv ansvaret for at rette op på dem på kort tid uden fagligt kompetent tilførsel af ny viden, selvindsigt og konstruktiv støtte og feedback.

De to koncepter KEND DIG SELV og DIG OG ANDRE er gennemarbejdede undervisningsmaterialer, der målrettet og struktureret træner de unge i personlige og sociale kompetencer, som eleverne måles på.

Hvordan måler vi, hvor godt vi forbereder de unge til livet efter grundskolen
Socio-emotionel læring er også et led i den demokratiske dannelse
Personlig udvikling og 21st century skills ruster eleverne til fremtiden

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife