fbpx
Søg
Close this search box.

Socio-emotionel læring er også et led i den demokratiske dannelse

Undervisning i de psykologiske, sociale og følelsesmæssige aspekter – altså den social-emotionelle læring – er heldigvis begyndt at vinde gehør i grundskolen af mange årsager. 

Det drejer sig blandt mange andre færdigheder om at styrke elevernes mentale robusthed og fremme et udviklende mindset og, som vi nævner flere steder, at lære eleverne at samarbejde med og inkludere andre i et ligeværdigt fællesskab. At være følelsesmæssigt intelligent er også at evne at kunne sætte sig selv i baggrunden og stille sig til rådighed for andre og ville handle på fællesskabets vegne. Det er virkelig centrale færdigheder, både for den enkelte, for trivslen i skolen og for den demokratiske dannelse, vi sætter højt her i landet. 

Men hvis elevernes psykologiske, sociale og følelsesmæssige behov fx for tryghed og respekt fra lærere og andre elever ikke imødekommes (mobning), og hvis lærere, pædagoger, vejledere og ledere ikke selv har et udviklende mindset, vil de blive ved med at spænde ben for elevernes potentiale og præstationer – specielt for de udsatte elever. Derfor er det så afgørende for os, at de voksne selv bliver uddannet i og træner de socio-emotionelle færdigheder for at være gode rollemodeller for eleverne og kongruente i deres undervisning af personlige og sociale kompetencer.

Hvordan måler vi, hvor godt vi forbereder de unge til livet efter grundskolen
Personlige og sociale forudsætninger for uddannelses­parathed
Personlig udvikling og 21st century skills ruster eleverne til fremtiden

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife