MILIFE i pressen

MILIFE i pressen

Omtale af elevers og underviseres erfaringer med MILIFE i dag- og fagblade

 

Citater fra avisartiklerne

Og konceptet udmærker sig også ved at kunne dokumentere den sociale læring. ”I dag er det som uddannelsesinstitution vigtig at kunne dokumentere udviklingen i alt, hvad der undervises i, og med de her redskaber bliver den proces mere håndgribelig – den bliver sat i system”, siger Helle Balleby.

KUU i Horsens er en ud af i alt 20 KUU-centre fordelt over hele landet, og det er et af de få centre, der har dedikeret sig til MILIFE-konceptet. Ud af de elever, der hvert år starter på centret, er kun 12 % faldet fra, når det toårige forløb er slut, mens landsgennemsnittet ligger på 32 %. Det gør centret til det center i landet med den næstmindste frafaldsprocent, samtidig med at centret har maksimalt optag, og denne succes tilskrives det koncept, som de har valgt at implementere, siger Helle Balleby.

Fra artiklen "Horsens viser vejen mod bedre læring" i Politiken.

                         

Nicoline Watson og veninderne i 8. klasse på Gedved Skole var ikke i tvivl om, at de skulle vælge MILIFE, da de fik præsenteret faget. – Vi snakker om alt muligt. De første gange sagde man ikke ret meget, men nu snakker vi om alt, supplerer Emilia Piasecka, der også går i 8. klasse. Også Sofie Olivia Jørgensen er glad for faget. – Jeg tror, man får mere selvtillid af at snakke om tingene, siger hun.

Fra artiklen "Her lærer man om sig selv - og om de andre" i Horsens Folkeblad

 

 »Det har været anderledes og det har været fedt. Vi har fået udfordret nogle af vores grænser, vi har lært at tænke mere positivt og vi har lært at jonglere! Jeg er sikker på, at hele vores klasse gerne vil fortsætte […]«
Fra artiklen "Bliv til nogen, når du bliver til noget" i Randers Amtsavis

 

»Styrken ved MILIFE er, at vi selv deltager som aktører. Vi gennemgår selv store dele af programmet, så vi på egen krop mærker, hvordanøvelserne virker. […] Man får meget igen, hvis man er villig til at give noget af sig selv.« 

Helle Bitsch Pedersen Underviser og MILIFE-instruktør, Rebild Ungdomsskole

Fra artiklen "Kend dig selv, og bliv klædt godt på til livet!"  i Ungdomsskolen #6

 

Forleden afsluttede Rebild Ungdomsskole et længere kursusforløb i personlig kompetenceudvikling for unge i 7. KS. på Sortebakkeskolen i Nørager, og det ved stotlthed og gejst, at de unge modtog kursusbeviser på deres nyerhervede kompetencer. 

Fra artiklen "Unge får bevis på personlige kompetencer"  i Aars Avis