fbpx
Søg
Close this search box.
Søg
Carol-Dweck

Dweck, Carol

2012
Mindsetting
Kilder:

Dweck, C.S. (2000) Self-theories: Their Role in Motivation, Personality and Development. (Essays in Psychology). Philadelphia, PA: Taylor & Francis.
Dweck, C.S. (2012) Mindset: How You Can Fulfil Your Potential. London: Robinson.

Dweck er Professor i Psykologi ved Columbias Universitet. Hun har udviklet en meget anerkendt teori om elevers motivation der er baseret på eleven tro på deres evne til at løse opgaver, nå deres mål og fungerer succesfuldt i deres liv. Hun mener der er to ekstremer i den opfattelse mennesker har af deres tro om dem selv:

  1. Mennesker der tror på, at deres evner er som de er og der er meget lidt de kan gøre for at forbedre dem.
  2. Mennesker der tror på, at deres evner forbedres ved at lære.

Hun argumenterer for at 20% af eleverne ligger i midten af de to ekstremener, mens resten fordeler sig ligeligt på hver af dem. Hun kategoriserer ekstremerne i fixed mindsets – fastlåst tilstand, hvor intelligens er statisk og growth mindsets – vækst tilstand, hvor intelligens kan udvikles.

Hun har identificeret, hvordan man kan gribe ind og påvirke til udviklingen af vækst tilstand:

  • Intelligens – vis at det ikke er en fastlåst tilstand og kan udvikles gennem hårdt arbejde og oparbejdelse af viden og forståelse.
  • Potentiale – overbevis eleverne om, at det fulde potentiale kun kan opnås gennem konstant læring.
  • Validering – vis eleverne at de kan blive den de vil være og at de skal nødigt nogensinde skal forsøge at retfærdiggøre dem selv over for andre.
  • Udfordring – få dem til at byde udfordringer velkomne og være villige til at løbe en rimelig risiko for komme igennem det og blive bedre.
  • Læring – få dem til at værdsætte læring for det, det kan gøre muligt for dem.

I MiLife Læringsrummet

  • Vær sikker på du roser indsats ligeså meget som resultater med sætninger som du arbejdede virkelig hårdt, fremfor selvfølgelig er du god til dette.
  • Tillad ikke elever der begår fejl, at betragte sig selv som fejlere. Få dem til at analysere, hvad der gik galt og gøre det rigtigt næste gang.
  • Opmuntre til selvvurdering og kammeraters vurdering.
Søg
Alle teoretikere i alfabetisk ­rækkefølge

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife