fbpx
Søg
Close this search box.
Søg
Jonathan-Tummons

Tummons, Jonathan

2007
Evaluation of Lifelong Learning
Kilder:

Tummons, J. (2007) Becoming a Professional Tutor in the Lifelong Learning Sector. Exeter: Learning Matters.
Tummons, J. (2009) Curriculum Studies in the Lifelong Learning Sector. Exeter: Learning Matters.

Jonathan Tummons er en stor bidrager i uddannelsesdebatten både gennem hans forfatterskab og gennem udsendelser om skoler på TV. I hans arbejde producerer han en praktisk liste om principper til effektiv evaluering af leveringen af undervisningen.

Det kan opsummeres som følger:

  • Hvad skal evalueres? Inkluder alt der har en indflydelse på lærerens præstation som: materialer, ressourcer, successer og fejl, arbejdsgiver feedback, afstand der er rejst, moderation og verifikation, elever, revision og inspektion og professorer.
  • Hvordan skal vi evaluere? Ved at bruge teknikker til at samle data om præstationen som: spørgeskemaer, inspektioner, observationer af undervisningen, personale-elev råd, selv vurderinger, rapporter og revisionsrapporter.
  • Hvor og hvornår skal vi evaluere? Det kan finde sted både for klassen og på tværs af organisationen. Det kan være formelt i slutningen af forløbet eller uformelt løbende under hele forløbet.
  • Hvem skal involveres i processen? Interessenter i evalueringsprocessen er: lærere, mentorer, elever, ledelse, ansatte, forældre, eksamens- og uddannelsessteder, sponsorer, lokale politikere og regeringen.

Tummons argumenterer for at evaluering handler mindre om retning og læseplaner, men mere om overvågning og indblanding i lærernes arbejdsliv. Han mener at fokus på papirarbejde og procedure blænder for den egentlige grund til evaluering – at forbedre kvaliteten af læring. Han hævder at i evalueringen af læring skal alt tages med som der skaber et miljø, der støtter individer i at nå deres potentiale.

I MiLife Læringsrummet

  • Vær sikker på at lektionen opfylder behovet hos eleverne både i indhold og leveringen.
  • Hav et læringsmiljø, der er attraktivt og imødekommende.
  • Lyt til hvad folk har at sige om dit klasseværelse og se efter eksemplariske klasseværelser som du kan tage ved lære af.
Søg
Alle teoretikere i alfabetisk ­rækkefølge

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife