fbpx
Søg
Close this search box.
Søg
Abraham-Maslow

Maslow, Abraham

1943
Hierarchy of Needs / Humanisme
Kilder:

Maslow, A.H. (1987) Motivation and Personality (3rd edition). New York: HarperCollins.
Maslow, A.H. (1993) The Further Reaches of Human Nature. London: Penguin.

“Man kan vælge at gå tilbage til sikkerhed og tryghed eller fremad mod vækst og udvikling. Vækst skal vælges igen og igen; frygt skal overvindes igen og igen.”

Maslows mest berømte arbejde var behovspyramiden, hvor han foreslår at den enkeltes respons på læring er betinget til hver en tid af det behov har, der har prioritet hos personen.

Behovspyramiden er delt i to faser. Basis behovene relaterer til det fysiologiske og sikkerhedsmæssige aspekt ved læring (psykologisk og fysisk). Maslow argumenterede for at det ikke er muligt at fortsætte til højere niveauer før basisbehovene er opfyldt.

Lavere orden:

  1. Fysiologiske: komfort, varme og lys.
  2. Sikkerhed: fysisk og psykisk.

Højere orden:

  1. Tilhørsforhold: accept og gensidig tillid.
  2. Agtelse: selvtillid og selvrespekt.
  3. Selvrealisering: erkendelse af potentiale og ønsker udvikling.
“Når mennesker fremstår anderledes end gode og anstændige, er det kun, fordi de reagerer på stress, smerte eller berøvelse af grundlæggende menneskelige behov såsom sikkerhed, kærlighed og selvtillid.”

I MiLife Læringsrummet

  • Vær sikker på dine elever har det godt i klassen.
  • Få dine elever til at arbejde sammen.
  • Giv dine elever enhver mulighed for at opnå deres læringsambitioner.
“Hele livet er en uddannelse, og alle er lærere, og alle er altid en elev.”
“Et positivt selvbillede og et sundt selvværd afhænger af andres støtte, accept og anerkendelse; men det afhænger også af egne faktiske handlinger, resultater og succes, der medfører en realistisk selvtillid.”
“Selvrealiserende mennesker er dem, der er nået til et højt niveau af modenhed, sundhed og tilfredshed… de værdier, som selvrealisering sætter pris på, omfatter sandhed, kreativitet, skønhed, godhed, helhed, livskraft, unikhed, retfærdighed, enkelhed og selvstændighed.”
“Vores eneste nederlag er at undlade at leve op til vores egne muligheder.”
“Et af målene med uddannelse burde være at lære, at livet er dyrebart.”
“De eneste lykkelige mennesker, jeg kender, er dem, der er godt i gang med nogle ting, som de betragter som vigtige.”
“Hvis du kun har en hammer, har du en tendens til at se ethvert problem som et søm.”
“Uddannelse handler om at udvikle sig, at lære, hvad man skal udvikle, lære, hvad der er godt og dårligt, lære, hvad der er ønskværdigt og det modsatte, lære, hvad man skal vælge, og hvad man ikke skal vælge.”
“Hvis menneskers grundlæggende kerne fornægtes eller undertrykkes, bliver de undertiden syge på helt åbenlyse måder, undertiden på mere subtile måder, nogle gange med det samme, nogle gange senere.”
“Hvis du har planer om at være noget mindre, end du er i stand til, vil du med stor sandsynlighed være ulykkelig hele dit liv.”
“Jeg kan føle skyld over fortiden, være bekymret for fremtiden, men kun i nuet kan jeg handle. Evnen til at være i nuet er en vigtig komponent i mentalt velvære.”
“Den smukkeste skæbne, den største lykke, mennesker kan opleve, er at blive betalt for at gøre de ting, som de virkelig elsker at beskæftige sig med.”
Søg
Alle teoretikere i alfabetisk ­rækkefølge

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife