fbpx
Søg
Close this search box.
Søg
Isabel-Briggs-Myers-og-Kathrine-Cook-Briggs

Myers, Isabel Briggs og Briggs, Kathrine Cook

1943
Myers-Briggs Type Indicator
Kilder:

Briggs, K and Myers, I.B. (1975) The Myers-Briggs Type Indicator. Palo Alto, CA: Consulting Psychologists Press.
Briggs, K. and Myers, I.B. (1980) Gifts Differing. Palo Alto, CA: Consulting Psychologists Press.

“Uanset omstændighederne i dit liv kan forståelsen af typer betyde, at du opnår en bedre forståelse, kan træffe bedre vurderinger, og at dit liv kommer tættere på dit hjertes ønsker.”

Myers og Briggs type indikator bygger på fire forskellige skalaer som en måde at beskrive personligheds typer på. Skalaen blev foreslået først af Carl Jungs.

Skalaen kan opsummeres som følger:

  • Den ekstroverte (E) – introverte (I) skala undersøger hvordan mennesker møder og interagere med den ydre verden. Ekstroverte er som regel aktivitets-orienterede og nyder hyppige sociale interaktioner, hvor introverte er eftertænksomme tænkere der nyder at være alene.
  • Sansning (S) – Intuitive (I) skala undersøger hvordan mennesker samler informationer fra den ydre verden. Sansende fokuserer på fakta og detaljer og nyder hands-on erfaring, hvor intuitive er mere opmærksomme på mønstre og indtryk og nyder at spekulere og forestille sig fremtidige muligheder.
  • Tænkere (T) – Følere (F) skala undersøger, hvordan mennesker tager beslutninger ud fra de indsamlede informationer. Tænkere lægger vægt på fakta og objektive data og har tendens til at være konsekvent logiske og objektive når beslutninger træffes, hvor følere er subjektive og overvejer konsekvenserne for mennesker og følelser, når de tager beslutninger.
  • Judges (J) Vurdere – Perceivers (P) Forstå/opfatte skala undersøger, hvordan mennesker har tendens til at håndtere den ydre verden. Judges foretrækker orden og struktur, mens perceivers er mere fleksible.
“Ved at udvikle individuelle styrker, beskyttelse mod svagheder og værdsætte andre typers styrker, bliver livet sjovere, mere interessant og mere som et dagligt eventyr, end det ville være, hvis alle var ens.
”

I MiLife Læringsrummet

  • Forstå at i enhver gruppe af elever vil der være en mængde forskellige personlighedstyper.
  • Forbered ikke din undervisning, så den kun tilgodeser en personlighedstype.
  • Accepter at du ikke kan ændre en elevs personlighedstype og tag højde for det i planlægningen af din undervisning.
“Vi kan ikke med sikkerhed antage, at andres sind fungerer efter de samme principper som vores eget. Alt for ofte tænker andre, som vi kommer i kontakt med, ikke som vi tænker, eller værdsætter ikke de ting, vi værdsætter, eller er ikke interesserede i det, der interesserer os.”
“… meget tilsyneladende tilfældig variation i menneskelig adfærd skyldes ikke tilfældigheder; det er faktisk det logiske resultat af et par basale, observerbare forskelle i den mentale funktion.”
“Ekstroverte … kan ikke forstå livet, før de har levet det. Introverte… kan ikke leve livet, før de har forstået det.”
“Hvad børn har brug for, er den indstilling, at man kan og skal gøre en indsats for at opnå tilfredshed. … forkælede børn lærer ikke det med ’skal’.”
“I psykologer fokuserer på, hvad der er galt med mennesker. Jeg ønsker at fokusere på, hvad der er rigtigt, og hvad der kunne blive rigtigt.”
“I undervisning er elevernes interesse det andet hovedproblem, der er relateret til type. Intuitionstyperne og sansetyperne har meget forskellige holdninger til, hvad de finder interessant i ethvert emne, selvom de kan lide, altså er interesserede i, de samme emner. Intuitionstyperne kan lide princippet, teorien og hvorfor. Sansetyperne kan lide den praktiske anvendelse, hvad og hvordan.”
“Introverte føletyper har en rigdom af varme og entusiasme, men de kan muligvis ikke vise det, før de kender nogen godt. De bærer deres varme side indad som en pelsforet frakke.”
Søg
Alle teoretikere i alfabetisk ­rækkefølge

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife