fbpx
Søg
Close this search box.
Søg
Shirley-Clarke

Clarke, Shirley

2011
Peer Assessment
Kilder:

Clarke, S. (2011) Active Learning through Formative Assessment. London: Hodder.
Hattie, J. (2012) Visible Learning for Teachers. London: Routledge.

Clarke er tidligere grundskole lærer og forsker ved University of London’s Institute of Education. Hendes arbejde med evalueringsmetoder, især blandt ligemænd (ex elever) er meget respekteret og bliver ofte citeret. Hun beskriver forskellige former for evaluering blandt eleverne som: bedømmelse i forhold til succeskriterier; diskutere og sammenligne kvalitet, brugen af tydelige læringsmål for at identificere succes og brugen af flere forskellige værktøjer til evaluering.

Det er implicit i hendes arbejde at for at få gode evalueringsprocedurer skal der bruges tid og kræfter.

Der er tre faser i fastlæggelsen af evalueringsproceduren:

  • Udviklingsfasen. Læreren fastlægger en plan for, hvordan evalueringen skal foregå og forløbet for den. Succeskriterierne (målene) er gjort tydelige, så der ikke er nogen misforståelser om vurderingerne.
  • Etabler. Læreren giver eleverne en overordnet beskrivelse af succeskriterierne. Eleverne skal lov til at blive enige om fremgangsmåden under evalueringen.
  • Fremhæv. Læreren og eleverne arbejder sammen om at identificerer hvilke succeskriterier, der er passende for den planlagte undervisning og hvilken evalueringsform vil passe bedst til bedømmelsen.

Clarke argumenterer for at, når det kun er læreren der bedømmer eleverne, så bliver eleverne magtesløse og har ingen interesse i deres læring.

I MiLife Læringsrummet

  • Bed din kammerat om at kommentere specifikke områder af din præstation.
  • Bliv enige om, hvordan evalueringen skal bruges.
  • Handle på kommentarer. Det betyder ikke, at du skal forandre noget, hvis du ikke mener kommentarerne er hensigtsmæssige.
Søg
Alle teoretikere i alfabetisk ­rækkefølge

Tak for din tilmelding.

Du modtager om et øjeblik en e-mail med et link, hvor du bekræfter tilmeldingen.

Med venlig hilsen
MiLife